Saffransbiscotti

En fantastisk "kaka" som jag fick smak för förra julen är saffransbiscottin. Så lätt att göra och går ju att variera enormt.
 
 
RECEPT
 
100 gram osaltat smör
1/2 gram saffran
1 1/2 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl pistagenötter eller mandel
 
Gör så här.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet i lite socker. Blanda det med det smälta matfettet. Häll i bunke och låt svalna.Rör ner socker och ägg.
Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötter. Rör ner mjölblandning och nötter och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar. Rulla varje längd till ca 30 cm. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 15 min i mitten av ugnen. Tag ut och låt svalna lite.
Sänk temperaturen till 100 grader
Skär varje längd i 10 cm skivor. Lägg tillbaks på plåten med snittytan uppåt.
Låt dem torka i ugnen ca 1 timme eller tills de känns torra. Vänd ev efter halva tiden.
 
 
 
 
 
 
kakor